RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK6
Petr Paulů, Ladislav Horák
Heroldova síň
12. dubna 2007 v 19.30 h
Petr Paulů – kytarkytara
Ladislav Horák – akordeon

  Program:  
M. Castelnuovo Tedesco – Sonatina op. 205 (Allegretto grazioso, Tempo di Sicilana, Scherzo-Rondo)
J. Rodrigo – En los trigales
P. Trojan – Astoriana
L. Janáček – Čtyři kusy

  Přestávka  
J. Rodrigo – Minuetto pomposo
I. Albeniz – Tango op. 164
A. Piazzolla – Ave Maria
F. Tarrega – Vzpomínky na Alhambru
A. Piazzolla – Histoire du Tango (Tango 1900, Tango 1930, Tango 1960)

Petr Paulů (1956) – kytara.
     Po absolutoriu konzervatoře v Plzni vystudoval Akademii múzických umění v Praze. Od roku 1983 je profesorem kytarové hry na Pražské konzervatoři. Koncertuje pravidelně v naší republice, krom toho zná jeho hru obecenstvo v patnácti zemích světa, kde se prodávají úspěšně jeho čtyři kompaktní desky se španělskými a jihoamerickými skladbami. Na koncertní turné po Evropě, Severní a Jižní Americe navázaly mistrovské kurzy a televizní pořady v Brazílii. Ve Spojených státech amerických natočil kompaktní desku v kytarovém duu s Martinem Myslivečkem a další desku sólovou.
Ladislav Horák (1966) – akordeon.
     akordeon– absolvent Pražské konzervatoře a Západočeské university v Plzni. Během studií vítěz národní soutěže v Hořovicích (1990) a laureát mezinárodních soutěží v Andoře, Itálii a Španělsku (1987-1990). Koncertuje sólově, v duu s kytaristou Petrem Paulů, se kterým založil komorní sdružení Piazzolla Soloists. Má nahrávky ve studiích českého rozhlasu, natáčel pro české, španělské, italské i americké televizní společnosti. Je propagátorem a prvním interpretem skladeb jak soudobých českých a zahraničních autorů, tak i kompozicí slavného argentinského skladatele – Astora Piazzolly. Natočil CD Barevný svět akordeonu věnovaný soudobé hudbě. Pedagogicky je činný na Pražské konzervatoři (od roku 2005 zástupce ředitele ).
     Oba interpreti spolupracují od roku 1993 jak v duu, tak v širším komorním obsazení v souboru Piazzolla Soloists. Vystoupili na mnoha koncertech u nás, v Andoře, Německu, uskutečnili turné po USA. Společně s flétnistkou Žofií Vokálkovou natočili CD Café u staré paní s jihoamerickým programem.