RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK6
Trio  con  flauto
Heroldova síň
22. ledna 2015 v 19.30 h


Lucie Čistecká – flétna
Jindřich Kaulfers – kytara
Ivan Šoltys – kytara

  Program:  
J. S. Bach – Adagio
A.Vivaldi – Trio č. 4 (Andante molto, Larghetto, Allegro)
J. Ch. Pepusch – Sonáta G dur (Adagio, Allegro, Adagio, Allegro)
A. Vivaldi – Koncert D dur RV 93 – 1. věta (Allegro)
J. K. Vaňhal – Sonáta G dur (Allegro moderato, Andante cantabile, Andante cantabile)

  Přestávka  
B. Szordikowski – Gonemara, Hewlett, Sheebeg and Sheemore, Black is the Colour, The Foggy Dew, Planxty Irwin
F. Burgmuller – 2 Nokturna
T. Weber – Berceuse d´amour
E. Medina – Tanguillo
J. Reyes – Trio
M. D. Pujol – Milonga de Junio
A. Piazzola – Che tango che

Trio  con  flauto
     
     Hudební spolupráce těchto tří umělců začala v roce 1997. Repertoár tria zahrnuje veškerá slohová období od renesance až po hudbu 20. stol. V posledních letech se trio též věnuje interpretaci latinskoamerické hudby.
     Lucie Čistecká studovala hru na flétnu na konzervatoři v Teplicích a později na AMU v Praze ve třídě prof. Jiřího Válka a komorní hru u prof. Jaroslava Josífka. Několik let působila v Severočeské filharmonii Teplice. Věnuje se komorní hře (Primavera kvartet, Musica per cinque), pedagogické činnosti i sólovému hraní (Bendův komorní orchestr, Junior Philharmonic Orchestra Tokyo, Severočeská filharmonie Teplice).
     Jindřich Kaulfers je také absolventem teplické konzervatoře, kde studoval hru na kytaru ve třídě prof. F. Jiroše. Zúčastnil se mistrovských kurzů předních evropských kytaristů. Je členem různých komorních těles (např. Guitar Arte Trio), organizátorem mnoha kulturních akcí a věnuje se též pedagogické činnosti.
     Ivan Šoltys studoval hru na kytaru také na teplické konzervatoři. U prof. pražské konzervatoře J. Jirmala se připravoval na mezinárodní soutěž Radio France International a na Mezinárodní kytarovou soutěž Kutná Hora, které je laureátem. Věnuje se pedagogické činnosti a řadu let vystupuje též jako sólista.