RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK3
Festival HEROLDŮV RAKOVNÍK
Camerata Moravia
Kostel sv. Bartoloměje
19. září 2004 v 20.00 h
Vít Mužík – umělecký vedoucí
Ludmila Peterková – klarinet

  Program:  
Josef Suk – Meditace na chorál Svatý Václave
Jan Václav Stamic – Koncert B dur pro klarinet a smyčce (Allegro moderato, Adagio, Poco presto)
Leoš Janáček – Suita pro smyčce (Moderato, Adagio, Andante con moto, Presto)

  Přestávka  
Antonín Dvořák – Serenáda pro smyčce (Moderato, Tempo di Valse, Scherzo. Vivace, Larghetto, Finale. Allegro vivace)





Ludmila Peterková
     Nejvýznamnější česká klarinetistka mladé generace již vystupovala v zemích celé Evropy, doma účinkovala na prestižních akcích jako koncert k zasedání MMF a Světové banky v Praze (s Českou filharmonií a dirigentem Vladimirem Ashkenazym). Ráda hraje hudbu současníků, za premiéru nového koncertu O. Kukala Clarinettino získala cenu Classic 94. Je zakládající členkou úspěšného souboru In modo camerale a Pražské komorní filharmonie, kde působila čtyři roky jako sóloklarinetistka. Od roku 2000 má exkluzivní smlouvu s nahrávací společností Supraphon. Její poslední CD získalo prestižní cenu Harmonie za nejlepší nahrávku roku.
     
Camerata Moravia
     Camerata Moravia je jedním z nejvýznamnějších komorních orchestrů v České republice. Byl založen v roce 1987 předními hráči Moravské filharmonie Olomouc.
     Za svou dobu existence soubor navštívil řadu zemí: Španělsko, Německo, Francie, Itálie, Belgie, Nizozemí, Dánsko a Rakousko. Rovněž se účastnil řady mezinárodních festivalů, např. festivalu v Remeši, kde koncertoval pod vedením lorda Yehudi Menuhina. Komorní orchestr spolupracuje se známými umělci, např. s klarinetistou Philippem Cuprem (Francie). Soubor natočil více než 10 CD a mnohokrát účinkoval v rozhlasových i televizních studiích.
     Složení orchestru umožňuje široký repertoár skladeb od raného baroka až po hudbu
     Soubor Camerata Moravia je hudebně činný převážně v Olomouci, kde hostoval na Mezinárodním varhanním festivalu, Festivalu Dvořákova Olomouc a Svátkách písní Olomouc.
     Camerata Moravia se účastní i dalších festivalů - Pražské hudební jaro, Janáčkův Máj Ostrava, Bratislavské hudební slavnosti.