RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK5
Trubky a varhany
Rabasova galerie v Rakovníku
Nadace Českého hudebního fondu
Heroldova síň
20. února 1997 v 19.30 h
Jiřina Pokorná – varhany
Miroslav Kejmar – trubka
Jan Kejmar – trubka

  Program:  
J. S. Bach – „Wie will ich mich freuen“ z kantáty 146 pro dvě trubky a varhany, Pastorale – dvě části BWV 590, Fuga G dur BWV 576
G. F. Händel – Voluntary VI, V pro dvě trubky a varhany
J. S. Bach – Fantasie a fuga a moll BWV 561
Domenico Zipoli – Canzona I, Canzona II (Moderato, Piu mosso, Vivace)
Antonio Vivaldi – Sonata B dur pro dvě trubky a varhany (Preludio Allmanda, Corrente)
Alessandro Scarlatti – Toccata
Francesco Manfriedini – Koncert D dur pro dvě trubky a varhany (Allegro, Lento, Allegro)

Jiřina Pokorná
     Jiřina Pokorná patří mezi přední české varhanní instrumentalisty. Narodila se v Praze, kde své hudební nadání rozvíjela již od raného dětství. Absolvovala varhanní oddělení pražské Konzervatoře u prof. Kampelsheimera a hudební fakultu Akademie múzických umění u prof. Milana Šlechty. Upozornila na sebe již v době studií a od šedesátých let se datuje její pravidelná koncertní činnost. Uspěšně reprezentuje českou varhanní školu i na svých koncertních zájezdech v Německu, Rakousku, Belgii, Itálii. Představila se také v bývalém Sovětském svazu a Jugoslávii. V roce 1991 absolvovala velmi úspěšné turné po Japonsku. Své solistické zaměření rozšiřuje o spolupráci s našimi předními instrumentalisty, zejména s trumpetistou České filharmonie Miroslavem Kejmarem, houslistou Pavlem Hůlou a dalšími významnými komorními soubory. S jejím interpretačním uměním se mohli posluchači seznámit i na nahrávkách firem MUSICVARS, SUPRAPHON, PANTON a japonskými firmami NIPPON COLUMBIA a PONY CANYON.
     
Miroslav Kejmar
     Miroslav Kejmar je již dvacet let prvním trumpetistou České filharmonie, častým sólistou a v současné době i členem souborů Pražští žesťoví sólisté a Prague Brass Ensemble. Jeho důkladné hudební vzdělání začalo v Liberci na Vojenské hudební škole a pokračovalo na konzervatoři a Akademii múzických umění v Praze. S jeho interpretačním mistrovstvím se mohli posluchači seznámit i na nahrávkách firem Supraphon, Panton, Opus, Naxos a Vars. Hostoval v mnoha zemích Evropy i v zámoří.
     
Jan Kejmar
     (posluchač Akademie múzických umění v Praze)
     
     Předprodej vstupenek v pokladně Rabasovy galerie.
     Vstupné 50 Kč (studenti 40 Kč).