RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK3
St. Stephen´s Madrigal Singers
Heroldova síň
16. března 2008 v 16.00 h
dirigent – Stewart Wilkinson
klavíristka – Karen Christiansen Haverlah




     
     Na programu: G. Fauré, W. Byrd, G. P. da Palestrina, L. Bernstein, spirituály a další skladby

     Sbor St. Stephen’s Madrigal Singers je jedním ze tří pěveckých souborů na škole St. Stephen’s Episcopal School. St. Stephen’s Episcopal School je smíšená internátní i denní škola, která se nachází v malebné kopcovité krajině v Texasu západně od Austinu. Přestože základem a cappella repertoáru sboru je období renesance, nevyhýbají se ani hudbě z období romantismu a také současným dílům z 20. století. Madrigalistů je celkem 18 a scházejí se dvakrát týdně k 90 minutové zkoušce a navíc se počítá s dalším individuálním a dílčím zkoušením. Mimo účinkování na mších a při školních událostech se vydávají madrigalisté na každoroční turné po Texasu (i mimo něj). V listopadu 2000 St. Stephen’s Madrigal Singers vystoupili v prestižní Carnegie Hall v New Yorku v rámci renesančního festivalu. V loňském roce navštívili Německo a Nizozemsko, kde vystupovali na koncertech v Grainau, Heidelbergu, Koblenzi a Amsterdamu. Na letošním turné po střední Evropě vystoupí mimo Rakovníka ještě v Praze, Budapešti a Vídni.
     Současným dirigentem je STEWART WILKINSON, který se narodil a vystudoval v Kanadě (University of Saskatchewan - hudba, University of Regina – sborové dirigování).
     Doprovod obstarává KAREN CHRISTIANSEN HAVERLAH, která se věnuje hudbě celý život a na St. Stephen’s vyučuje již od roku 1986.
     Členové sboru v roce 2007-2008 jsou: Ben Arar ‘09, Henry Chan ’10, Ciceley Fullylove ‘09, Thea Jackson ’08, Jamaal Johnson ‘08, Michelle Kean ’08, Amanda Kushner ’08, Malia LiVolsi ’09, Kyle McDonald ’08, Elizabeth McGinnis ’09, Matt McMillan ’08, Lauren Parra ‘09, Ronnie Pena ’08, Kate Powers ’10, Austin Shea ’10, George Shea ’08, Katie Silver ’08, Daniel Taylor \\