RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK19
Slavic Trio
Heroldova síň
10. února 2022 v 19.00 h


Barbora Trnčíková – hoboj
Anna Sysová – klarinet
Petr Sedlák – fagot

  Program:  
Johann Sebastian Bach – Goldbergovy variace BWV 988 (arr. Václav Vonášek), Výběr
Georges Auric – Trio pro hoboj, klarinet a fagot (Ⅰ. Décidé, Ⅱ. Romance, Ⅲ. Final)

  Přestávka  
Joseph Haydn – Trio č. 3 G Dur Hob. IV: 3 (I. Allegro alla marcia, II. Andante, III. Allegro)
Rudolf Maroš – Serenata (I. Allegro moderato, II. Adagio, III. Allegro molto)
Erwin Schulhoff – Divertissement (II. Burlesca, V. Tema con variazioni e fugato, VI. Florida, VII. Rondino - Finale)

Slavic Trio
     Komorní soubor Slavic trio založili v roce 2018 tři čeští hudebníci, hobojistka Barbora Trnčíková, klarinetistka Anna Sysová a fagotista Petr Sedlák jako stipendisté Akademie komorní hudby pod vedením uměleckého vedoucího Tomáše Jamníka a členů Berlínské filharmonie, flétnisty Egora Egorkina a fagotisty Václava Vonáška. Následně pracovali s profesorem Štěpánem Koutníkem, Janem Součkem a na londýnské Royal College Of Music s fagotistkou Sarah Burnett. V roce 2018 vyhrál soubor 1. cenu na mezinárodní soutěži komorních souborů v italském Chieri a v listopadu 2019 se stali laureáty soutěže komorních souborů Nadace Bohuslava Martinů v Praze. Od roku 2019 je trio zapsáno na Listinu mladých umělců Nadace Českého hudebního fondu a pravidelně koncertuje v Čechách i zahraničí
     
Barbora Trnčíková
     Barbora Trnčíková (*1995) se od dětství věnovala hře na zobcovou flétnu a klavír. Na hoboj začala hrát u Pavla Tylšara na Gymnáziu Jana Nerudy a po absolvování magisterského programu pražské HAMU ve třídě odb. as. Liběny Séquardtové je zde nyní studentkou doktorského cyklu. V roce 2017 absolvovala roční studijní stáž na Conservatoire National Superieur de Musique ve francouzském Lyonu a v roce 2019 na londýnské Royal College Of Music. Získala 1. cenu a titul absolutního vítěze na soutěži Pro Bohemia Ostrava 2016, mezinárodní soutěži v italském Chieri 2013 a na soutěžní přehlídce konzervatoří 2012 v Teplicích. Na mezinárodní letní akademii ISA 2016 vyhrála cenu a stipendium Gottfrieda von Einema. V letech 2013–2015 byla členkou Orchestru Mladých Evropské Unie (EUYO) a v létě 2019 se zůčastnila letního turné s Gustav Mahler Jugendorchester a Herbertem Blomstedtem. Byla zařazena na Listinu mladých umělců Nadace českého hudebního fondu a byla stipenditskou Akademie komorní hudby a Orchestrální akademie PKF - Prague Philharmonia. Nyní je členkou Orchestrální akademie České Filharmonie. Je zakládající členka komorních souborů Slavic Trio a Alinde Quintet. Od ledna 2020 působí na pozici 1. hobojistky Filharmonie Brno a od roku 2021 působí ve skupině hobojů Národního divadla v Praze.
     
Anna Sysová
     Anna Sysová (*1996) se začala hře na klarinet věnovat ve věku 12 let u Kamila Doležala, později studovala na Gymnáziu a Hudební škole hl. m. Prahy ve třídě Milana Poláka. Je absolventkou bakalářského cyklu na brněnské JAMU ve třídě Milana Poláka a Víta Spilky. V roce 2018/2019 absolvovala studijní stáž na Guildhall School of Music v Londýně ve třídě Andrewa Marrinera a od letošního roku studuje na švýcarské Haute Ecole de Musique de Lausanne. Anna je vítězkou několika soutěží u nás i v zahraničí - Concorso per Clarinetto Carlino 2015 v Itálii, International Competition for Woodwinds in Wroclaw 204 v Polsku, Markneukirchener Wettbewerb 2014 v Německu a Czech Clarinet Art 2014 v Hořicích. Na mezinárodní soutěži Pražského jara v roce 2015 se probojovala do semifinále a získala cenu Olega Podgorného. Anna je nadšenou komorní hráčkou, je stipendistkou Akademie komorní hudby a od roku 2018 také německé nadace Villa Musica Rheinland-Pfalz. Je členkou dvou komorních souborů Kalabis Quintet a Slavic Trio. Zúčastnila se několika turné Gustav Mahler Jugendorchester a Orchestru mladých Evropské Unie EUYO a byla členkou Orchestrální akademie Filharmonie Brno. V současnosti je studentkou Ostravské univerzity ve třídě klarinetisty Karla Dohnala.
     
Petr Sedlák
     Petr Sedlák (*1994) začal hrát na fagot na ZUŠ v Jihlavě a poté absolvoval Konzervatoř Brno u Pavla Zatloukala a Romana Novozámského. V roce 2017 pak nastoupil k bakalářskému studiu na prestižní Royal College of Music v Londýně, kde studoval u Julie Price, Sarah Burnett a Andrea de Flammineis. V roce 2021 pak získal magisterský titul na stejné škole, a to ve dvojoboru fagot - u Roberto Giaccaglia, Joost Bosdijk a Emily Hultmark - a dirigování u Howard Williams. Byl členem orchestrální akademie English National Opera, BBC Symphony Orchestra, Filharmonie Brno a Orchestru mladých Evropské Unie EUYO. Petr je laureátem Mezinárodní soutěže dechových nástrojů Brno (2013, 2015) a soutěže Pro Bohemia Ostrava. Je hostujícím hráčem v BBC Symphony Orchestra a Royal Philharmonic Orchestra. V současnosti působí v Orchestrální akademii České Filharmonie, jako sólofagotista Bath Festival Orchestra a na pozici zástupce vedoucího skupiny fagotů v orchestru Mnichovských symfoniků.