RABASOVA GALERIE RAKOVNÍK5
Martin Kinkal
fotografie
Rabasova galerie v Rakovníku
Výstavní síně RG
17. srpna–24. září 1995
vernisáž 17. srpna 1995 v 16.00 h






     Jak jsem se dostal k fotografii? Po návratu z vojny jsem věděl, že chci fotit. Přihlásil jsem se na dálkové studium fotografie u prof. Šmoka při SČF v Praze. Zanedlouho se fotografování, jež jsem považoval pouze za svého koníčka, stalo mým zaměstnáním. Druhý rok pracuji pro Středočeskou fotografii v Rakovníku.
     Nyní si dovolím vám podat několik technických informací. Pracuji z 90 % na kinofilm, s objektivy firmy Sigma. Nejraději fotím na černobílý materiál Kodak T-MAX nebo Ilford Delta. Ovšem, pokud nejsou peníze, musím se spokojit s Fomapany.
     Mám odpovědět na otázku, jaká je moje nejmilejší fotografie. To skutečně nevím. U většiny fotografií se totiž snažím soustředit na jejich technickou a kompoziční stránku. Pak se často stává, že jakýkoliv pocit se dostaví až po nějakém čase.
     Věřím, že se mi v budoucnu podaří dostat do dobré agentury. Potom chcti fotit výsledky snažení a umu lidských rukou. Říká se tomu dokumenty lidstva. Ovšem ani mého současného zaměření se nehodlím vzdát. Fotit módu a zajímavé lidi není totiž vůbec špatné.